Home | Onderzoek | Advies | Training | Over Kennispraktijk | Contact
Onderzoek - Advies - Training

Kennispraktijk is een onderzoek- & adviesbureau dat werkzaam is binnen de sectoren sport, onderwijs, gezondheid en fitness. We hebben een passie voor verbinden en zijn sterk in lokaal maatwerk toegepast op uw praktijk. Wij hebben de expertise in huis voor onderzoek en effectmetingen, de ontwikkeling van (beweeg)interventies, adviestrajecten, schrijven van sportbeleidsplannen en het trainen en coachen van leidinggevenden en professionals.

Actueel nieuws
   
Kennisparktijk en Landstede sportcentrum gastheer voor DSO 2015
In 2015 zijn Kennispraktijk en het Landstede Sportcentrum gastheer voor de zesde editie van de Dag van het Sportonderzoek. Die dag zal het Landstede Sportcentrum de plek zijn waar sportonderzoekers en professionals uit sport, onderwijs en gezondheid elkaar ontmoeten. Bij de organisatie van de dag wordt nauw samengewerkt met partners uit de regio Zwolle die zich richten op sportonderzoek en de koppeling tussen onderzoek en praktijk. Zo wordt samen met Christelijke Hogeschool Windesheim (o.a. lectoraat Bewegen, School en Sport en Sportpedagogiek), SportService Zwolle en Sportservice Overijssel invulling gegeven aan een inspirerende dag waar kennis en praktijk samenkomen.
   
Toename van sportactiviteiten en leden door buurtsportcoaches
Sportorganisaties en scholen met een buurtsportcoach ervaren op scholen en op de sportvereniging een toename in de sportactiviteiten. Zij merken daarnaast dat het ledental van sportorganisaties door de komst van de buurtsportcoach is toegenomen. Dat blijkt uit het verdiepingsonderzoek naar de inzet van buurtsportcoaches dat het Mulier Instituut en Kennispraktijk met subsidie van het ministerie van VWS hebben uitgevoerd. In een voortgangsbrief naar de Tweede Kamer van dinsdag 21 oktober verwijst Minister Schippers (VWS) naar het verdiepingsonderzoek.
Lees hier meer over het onderzoek en de bijbehorende rapportages

Op 1 december lanceren wij onze nieuwe website! 
Mail naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   en wij zorgen dat je deze lancering niet zult missen!

 Disclaimer Kennispraktijk © 2007
  Nieuws
  Buurtsportcoaches
  Partners