Nieuws

Buurtsportcoach gemeente Weesp maakt vliegende start

Kennispraktijk helpt bij totstandkoming buurtsportcoach in Weesp

In de gemeente Weesp is op 1 maart 2017 een Buurtsportcoach Sport, Onderwijs & Welzijn aan de slag gegaan. Verschillende lokale partijen zoals sportverenigingen, sportaanbieders, onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen hebben een belangrijk aandeel in de totstandkoming hiervan. Eralt Boers van Kennispraktijk verzorgde het kwartiermakerschap in aanloop naar deze aanstelling. Hij zegt hierover: “Mooi om te zien hoe betrokken en enthousiast organisaties in Weesp zijn geweest bij de ontwikkeling van een plan voor de buurtsportcoach”.

Meer Weespers sporten en bewegen

Wethouder sport, Astrid Heijstee is blij dat sport en beweging komende jaren een impuls krijgen: “Met de komst van de buurtsportcoach in Weesp hoop ik dat nog meer Weespers gaan sporten en bewegen. Maar ook dat er verbinding ontstaat tussen inwoners die al sporten en degenen die dat graag zouden willen. Er mogen geen barrières (meer) zijn voor wat betreft leeftijd, fysieke ongemakken of de portemonnee. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen in Weesp!” (Bron)

Onder begeleiding van Eralt zijn meerdere sessies gehouden over visie, doelstellingen, programma’s en projecten. Het resultaat is een programmaplan waarmee de nieuw aangestelde buurtsportcoach direct aan de slag kan.

Ook interesse in kwartiermakerschap voor uw gemeente?

Neem gerust contact op met Eralt.