Nieuws

Nieuwsbrief april: Benieuwd naar de resultaten van uw sportbeleid?

Het is alweer april en het einde van het sportseizoen en schooljaar komen in zicht. Een ideaal moment om de resultaten van uw sportbeleid te bepalen.

Wilt u weten hoe u dit kunt doen en hoe wij u hierbij kunnen helpen? Om u een idee te geven van onze mogelijkheden vindt u in deze nieuwsbrief enkele voorbeelden van lokaal sportonderzoek.

sportprogrammas en evenementen

Wat levert een CityRun of een buurtsportcoach op?

Heeft u zicht op wat sportprogramma’s en sportevenementen binnen uw gemeente opleveren? Zijn bepaalde inwoners van uw gemeente echt meer gaan sporten en bewegen en wat is de rol van buurtsportcoaches of JOGG hierin? Wat is de impact van sportevenementen voor uw gemeente? Door het uitvoeren van onderzoek krijgt u antwoord op deze vragen.

Bij onderzoek naar de impact van evenementen sluiten wij aan bij de methode van de landelijke werkgroep (WESP)

Wilt u meer informatie mail Marja Nieuwenhuis of bel: 06 51 31 15 52

bewegen met beperking

Ook met een beperking in beweging!

De sportbehoeften van mensen met een handicap en het lokale/regionale sportaanbod voor deze doelgroep zijn vaak nog onbekend voor gemeenten. Kennispraktijk helpt u bij het in kaart te brengen van deze gegevens. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gegevens van de lokale sportmatch (Onbeperkt Sportief). Zo brengen we de potentiële doelgroepen en het huidige aanbod in kaart en kunnen we kwalitatief onderzoek naar hun sportwensen doen.

Wilt u meer informatie mail Jarno Hilhorst of bel: 06 51 31 09 25

sportvereniging maatschappelijk actief

Sportverenigingen maatschappelijk actief met subsidie?

Naast onderzoek naar het functioneren van sportverenigingen wordt steeds vaker in kaart gebracht hoe verenigingen een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Soms wordt daarbij ook een analyse gemaakt van de gemeentelijke subsidieregeling sport en de voorwaarden waaronder subsidies worden verstrekt. De maatschappelijke betrokkenheid van een sportvereniging kan hierbij een rol spelen. Kennispraktijk ondersteunt u bij het uitvoeren van verenigingsonderzoek en adviseert u over uw subsidieregelingen.

Wilt u meer informatie mail Eralt Boers of bel: 06 51 31 83 74

Comments are closed.