Nieuws

Kwartiermaken leidt tot nieuwe samenwerking

logo MBO College Almere kwartiermaker

Nieuwe samenwerkingsverbanden in Almere

In het schooljaar 2016/2017 heeft Eralt als kwartiermaker voor het MBO College Almere en het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) gewerkt. Zijn inzet heeft gezorgd voor nieuwe lokale samenwerkingsverbanden.

Samen met een docent van de opleiding Sport & Bewegen is een verkenning gedaan. Doel was het zoeken naar kansen en mogelijkheden om met organisaties uit de gemeente Almere nieuwe projecten op te starten.

Door de inzet van de kwartiermaker zijn studenten, docenten en professionals uit het werkveld zijn op verschillende plekken in de stad (intensiever) gaan samenwerken. Daarnaast is een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor mogelijke partners.

Vervolgopdracht kwartiermaker

In het schooljaar 2017/2018 wordt de opdracht uitgebreid. Voor de opleidingen Vrije Tijd & Ondernemen en Marketing, Economie & Administratie wordt dan een verkenning gedaan. Ook gaat Kennispraktijk meedenken over de inrichting van een pionierszone in het nieuwe gebouw van MBO College Poort.

Meer weten? Vraag het aan Eralt

 

Over het MBO College Almere

Je kunt op MBO College Almere kiezen uit meer dan 100 mbo-opleidingen. Opleidingen op alle niveaus. 
Bij MBO College Almere krijg je de aandacht die nodig is om je succesvol voor te bereiden op een baan of een vervolgstudie op het hbo. Samen gaan we op zoek naar uitdagingen in je opleiding die bij jouw interesses, vaardigheden en motivatie passen. Uitdagingen waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen.

Over het Almere Kenniscentrum Talent

Het AKT werkt aan een blijvende verbinding tussen coaches, vakdocenten bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. Dit doet zij door kennis te ontwikkelen, verzamelen en te verspreiden. Het gezamenlijke doel is om kinderen en jongeren (4 – 18 jaar) te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn eigen beweegniveau.