Nieuws

Zo creëer je gezond gedrag bij inactieve inwoners!

Hoe kunt u uw tijd en geld effectief besteden om gezond beweeggedrag bij inactieve inwoners binnen uw gemeente te realiseren? Wat is de beste aanpak om juist deze inwoners op een positieve en duurzame manier aan te zetten tot een gezondere leefstijl?

De training ‘Zo creëer je gezond gedrag bij inactieve inwoners!’ geeft u handvatten om inzicht te krijgen in het bewuste en onbewuste gedrag van uw doelgroep en bij het opzetten van een planmatige aanpak. Gewapend met deze kennis kunt u beter bij uw doelgroep en hun intrinsieke motivatie aansluiten en zo bijvoorbeeld hun beweeggedrag blijvend veranderen.

Voor een optimaal resultaat willen we zowel een beleidsmedewerker als een coördinator buurtsportcoaches van één gemeente uitnodigen deel te nemen aan de training. U betaalt per gemeente dus komt u beiden dan is het twee voor de prijs van één.

Wat biedt deze training u:

  1. U verkrijgt inzicht in de werking van het menselijk gedrag en welke mechanismen een rol spelen bij het veranderen van gedrag
  2. U doet ervaring op met het opzetten van goed onderbouwde beleidsplannen en activiteiten om bewoners die u nu slecht bereikt wel te bereiken en te motiveren meer te gaan bewegen en een gezondere leefstijl aan te nemen.
  3. U vergroot uw denk- en slagkracht door te oefenen met een praktische planmatige aanpak om zo te komen tot de meest effectieve interventies.
  4. U krijgt inzichten in de verschillende aanpakken van andere gemeenten.
  5. De training versterkt ten slotte de onderlinge relatie van de beleidsmedewerker en de coördinator van de buurtsportcoaches en brengt hen (nog) meer op één lijn.

Om u een optimale training aan te bieden hebben NISB, Kennispraktijk en ResCon hun kennis en ervaring gebundeld. Zij hebben jarenlange ervaring in sport, bewegen, gedragsverandering en –advisering.

Bekijk hier de flyer ‘Zo creëer je gezond gedrag bij inactieve inwoners’ met verdere details.

Wilt u meer informatie over deze training, neem dan contact op met Meike Elfring (m.elfring@kennispraktijk.nl, 06 – 51 31 17 11).

Comments are closed.